Setting up new AS2

You are here

Setting up new AS2

4 posts / 0 new
Last post
bRahms
bRahms's picture
Setting up new AS2

Hi all,

I'm new into the AS2 world and would appreciate some help in setting up a new AS2 connection.
We already use the Mendelson AS2 software for a few years and have already a few connections runnning (set up by an ex-colleague) - but now we have to set up a new connection, which i fail to set up correctly :-(

What I did:
* created the partner and added its sign/crypt sign to the keystore
* set up everything in mendelson, following the set up procedure
* created the necessary folders and requested a testfile from the partner.

We received the message correctly and send back a sync MDN:
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: Incoming transmission is a AS2 message, raw message size: 3.55 KB.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: AS2 message is encrypted.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: The data has been decrypted using the key "ourkey".
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: AS2 message is signed.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: The sender used the algorithm SHA1 to sign the message.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: Using certificate "parntersname.nl" to verify signature.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: Digital signature verified successful.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: Found 1 payload attachments in the message.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] mendelson_opensource_AS2-14981...: Outgoing MDN has been signed with the algorithm "SHA1".
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] mendelson_opensource_AS2-14981...: MDN created, state set to [processed].
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] mendelson_opensource_AS2-14981...: Synchronous MDN sent as answer to message xxx.
[Jun 22, 2017 11:21:18 AM] xxx: AS2 communication successful, payload 1 has been moved to "E:\AS2_MESSAGES\inbox\testmessagename".

We thought everything was OK, but the partner gives me back this info:
Details of the message and exception are as follows: AS2-From:"..." AS2-To:"..." MessageID:"" MessageType: "MDN" Exception:"Configuration error. The message signature doesn't match the signature configured for this party. Contact the sending partner and verify the certificate used. AS2-From:"..." AS2-To:"..." MessageID:"""

What am I doing wrong?

Thanks in advance for any help!

Kind regards,
BS.

service
service's picture

bRahms,

the MDN sends back the state of your partners processing. In your case the configuration of your partners system does not seem to match yours regarding the AS2 paramters - it also looks as if you are not even configured in your partners system?

Regards

bRahms
bRahms's picture

Any possibiity to check this in detail, not via the forum, to verify what's going wrong?

service
service's picture

bRahms,

this is possible, yes. We offer support for the commercial version. You could buy it at http://shop.mendelson-e-c.com/as2

Regards